De weg naar EURO2020: Engeland en Portugal halen verschroeiend uit, in groep H zijn de teerlingen geworpen
Redactie
| 0 reacties

Hoe verloopt de weg naar EURO2020?

De weg naar EURO2020: Engeland en Portugal halen verschroeiend uit, in groep H zijn de teerlingen geworpen
Foto: © SC

De laatste rechte lijn richting EURO2020 is ingezet. Ook vanavond slaagden enkele landenteams erin om hun stekje op het Europees kampioenschap binnen te halen. Een overzicht.

Engeland 7 - 0 Montenegro

The Three Lions haalden vanavond verschroeiend hard uit tegen Montenegro. Harry Kane was met drie doelpunten matchwinnaar. Engeland is meteen zeker van groepswinst.

Tsjechië 2 - 1 Kosovo

De Tsjechen verzekerden zich vanavond in een rechtstreeks duel met het nummer drie Kosovo van de tweede plaats en bijhorende kwalificatie. Kosovo stond lang op voorsprong, maar Alex Kral zorgde voor het thuisdelirium.

Portugal 6 - 0 Litouwen

Oekraïne is al geplaatst in deze groep, dus moest Portugal absoluut winnen met het oog op het EK. Cristiano Ronaldo leidde zijn land met drie doelpunten gemakkelijk voorbij Litouwen. Al is de Portugese buit nog niet binnen. 

Servië 3 - 2 Groot Hertogdom Luxemburg

Alexander Mitrovic had met twee doelpunten een groot aandeel in de Servische overwinning. Al is het EK ver weg. Servië moét winnen van Oekraïne op de slotspeeldag, terwijl Portugal punten moet laten tegen tegen Luxemburg.

Turkije 0 - 0 IJsland

Turkije had vanavond aan dit punt genoeg om zich nog eens te kwalificeren voor een eindtoernooi. De Turken - met Sinan Bolat op de bank - hielden de nul tegen IJsland. Mission completed. 

Frankrijk 2 - 1 Moldavië

De regerende wereldkampioen kwam nooit op kruissnelheid tegen Moldavië, maar dat was ook niet nodig. Door het gelijkspel eerder op de avond tussen Turkije en IJsland was ook het Frans broodje al gebakken. 

Overige wedstrijd:

Albanië 2 - 2 Andorra

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties