Marc Wilmots gaat met Iran onderuit en doet slechte zaak met het oog op het WK
Arjen T'Sjoen
| 0 reacties

Marc Wilmots gaat met Iran onderuit tegen Irak

Marc Wilmots gaat met Iran onderuit en doet slechte zaak met het oog op het WK
Foto: © photonews

Het Iran van Marc Wilmots heeft geen goede zaak gedaan in de WK-kwalificatiewedstrijden voor Qatar in 2022. In een burenduel tegen Irak ging het in de diepe slotfase onderuit.

Door de straatprotesten in de Iraakse hoofdstad Bagdad vond de wedstrijd plaats in Amman, de hoofdstad van Jordanië. Bij Iran zaten er met Mohammadi (AA Gent), Ebrahimi (Eupen), Gholizadeh (Charleroi), Naderi (KV Kortrijk) en Rezaei (Club Brugge/Charleroi) heel wat bekende namen in de selectie. Enkel Ebrahimi speelde de volledige wedstrijd.

Irak kwam via Mohanad op voorsprong, Iran stelde snel gelijk dankzij Nourollahi. In het slot kreeg Shojaei rood bij Iran en de druk van de 'thuisploeg' nam toe. Uiteindelijk kon Irak de wedstrijd nog winnen met een doelpunt in minuut 92 van Abdulnabi.

Irak op WK koers?

Iran was op de voorbije WK's een vaste waarde, maar zal in de komende duels uit een ander vaatje moeten tappen. De Irakezen pakten 10 op 12 en staan al 4 punten voor op Iran. Nummer twee in de poule is Bahrein met 10 punten, zij speelden eerder op de dag 0-0 gelijk tegen Hongkong. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties