Vreven stond op het punt om zelf te vertrekken bij Beerschot: "Maar ik was naïef en dacht dat het 1A ging worden"
Hannes Van Gael
Hannes Van Gael
| 41 reacties

Stijn Vreven was wellicht zelf vertrokken bij Beerschot als hij vroeger wist dat het opnieuw 1B ging worden

Vreven stond op het punt om zelf te vertrekken bij Beerschot: "Maar ik was naïef en dacht dat het 1A ging worden"
Foto: © photonews

Van bijna promoveren -eerst op sportieve wijze, daarna juridisch- naar een ontslag in enkele maanden tijd: Beerschot en Stijn Vreven bewezen dat het allemaal heel snel kan gaan in het voetbal. De Limburgse trainer komt voor het eerst terug op zijn ontslag.

Na negen speeldagen en een teleurstellende vijfde plaats bedankte Beerschot Stijn Vreven voor bewezen diensten. Maar als de kaarten deze zomer anders waren geschud, dan had de trainer de eer wellicht aan zichzelf gehouden. "Toen ik wist dat het opnieuw 1B zou worden, had ik eigenlijk moeten vertrekken", liet Vreven verstaan op TV Limburg.

En toch bleef hij. "Ik ben bij de club gebleven omdat ik, naïef als ik ben, gedacht had dat we in 1A gingen uitkomen. Het vorige seizoen nog eens overdoen in 1B was onmogelijk. Daarvoor was er geen juiste balans tussen de hoge verwachtingspatronen en de kwaliteit van de kern", legde Vreven uit.

We hebben Mechelen doen wankelen in die finales.

Toch was hij trots op de geleverde prestaties met de Mannekes. "In die twee finalewedstrijden hebben we KV Mechelen echt doen wankelen. En als je ziet hoe ze het nu doen in 1A... dan was onze prestatie nog beter dan dat iedereen ze toen had ingeschat. Moesten wij in 1A zitten denk ik dat we ons makkelijk hadden kunnen handhaven", besloot Vreven.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

1e klasse B

Nieuwste reacties