STVV-CEO: "Financiële primeert de komende jaren op het sportieve"

Dennis Rosiers
| 1 reacties
STVV-CEO: "Financiële primeert de komende jaren op het sportieve"
Foto: © photonews

Volg STVV nu via WhatsApp!

STVV kleurt meer en meer Japans de laatste jaren. Voor CEO Takayuki Tateishi is het duidelijk: "STVV moet voor 50% een Belgische en voor 50% een Japanse club zijn."

Vrijdag werd de pers samengeroepen bij STVV voor een uiteenzetting, voornamelijk omtrent de financiële situatie van de club. "Jaarlijks maken we 4 tot 6 miljoen euro schulden", legde Tateishi uit. "Dit maken we goed door verkoop van spelers, denk maar aan Bezus, De Norre, Tomiyasu... Ook pompt shirtsponsor DMM jaarlijks 4 miljoen euro in  sponsoring, terwijl het bedrijf niet eens actief is op de Europese markt."

"Het sportieve komt voorlopig op de tweede plek. Als we op lange termijn een stabiele, gezonde club willen worden, moeten we nu de focus leggen op de financiële situatie. We zijn heel blij met de gestage groei van onze club", tekende HLN op.

En wat coach Marc Brys, die niet in de bovenste schuif van de Japanse CEO ligt, betreft? "We zijn tevreden over zijn werk. En er is goed en wederzijds contact tussen ons. Als hij zelf wil vertrekken, ga ik ervan uit dat hij ons dat wel zelf zal duidelijk maken", aldus CEO Tateishi.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties