Interview Sherjill MacDonald vindt voetbalgeluk in eerste provinciale: "Ik heb moeten beseffen dat ik geen prof meer ben"
Dennis Rosiers
| 1 reacties

Sherjill MacDonald: "Heb moeten beseffen dat ik geen prof meer ben"

Sherjill MacDonald vindt voetbalgeluk in eerste provinciale: "Ik heb moeten beseffen dat ik geen prof meer ben"
Foto: © photonews

Sherjill MacDonald is intussen bijna 35 jaar oud. De Nederlandse spits speelde bijna 150 wedstrijden in de Belgische hoogste klasse, maar is dit seizoen terug te vinden bij Lille, dat uitkomt in eerste provinciale in de provincie Antwerpen.

De Nederlander maakte in het begin van deze eeuw furore bij Anderlecht. Hij groeide door zijn snelheid, techniek en sterke lichaam uit tot een publiekslieveling bij paars-wit, hoewel hij er niet echt doorbrak. Na tal van omzwervingen via onder meer Roeselare, Beerschot, West Bromwich Albion en Westerlo belandde MacDonald begin dit jaar in Lille.

MacDonald is lang niet de enige ex-prof die in de hoogste Antwerpse provinciale reeks aan de slag is. Onder meer Sepp De Roover (Sint-Dimpna), Kevin Oris (Berg en Dal), Bjorn Vleminckx (Oppuurs) en Roel Van Hemert (Lille) zijn in dezelfde reeks aan de slag.

Sherjill, hoe ben je in godsnaam bij Lille beland?

"Via Roel Van Hemert, die er al enkele jaren speelt. We zijn al jaren bevriend en hij vroeg al langer om samen te spelen, wat als prof nooit gelukt is. Ik heb dan besloten om eerst twee maanden mee te trainen om te zien of het mijn ding was. Daarna heb ik de knoop doorgehaakt en ik heb het best naar mijn zin."

Wat vind je van het niveau in eerste provinciale?

"Dat valt reuze mee, hoor. Ik kom elke week wel enkele goede voetballers tegen. Ook met onze ploeg halen we een aardig niveau! Maar ik heb wel moeten leren om het allemaal wat los te laten. Je moet beseffen dat je geen prof meer bent. Dus ik loop me niet te irriteren en probeer gewoon plezier te maken."

Kan je je nog vinden in het niveau dat je zelf haalt? Je scoorde al zeven keer dit seizoen!

"Ik weet maar al te goed dat ik op mijn 35ste niet meer hetzelfde niveau haal dan wanneer ik 20 was. Ik ben dan ook minder kritisch voor mezelf geworden. Ik probeer de andere jongens te helpen door hen positief bij te sturen en  zelf mijn uiterste best te doen. Ik ben sowieso van nature positief ingesteld, dus ik probeer er het beste van te maken."

Ben je als ex-prof geen gemakkelijk doelwit voor tegenspelers en/of fans van de tegenpartij?

"Eerlijk: ik hoor niets tijdens een wedstrijd. Doordat ik me focus gaat dat allemaal aan mij voorbij. Ook met mijn tegenspelers heb ik nog nooit problemen gehad. Dat verloopt altijd in een vriendelijke sfeer. Dat komt ongetwijfeld ook door mijn houding. Ik gedraag me zeker niet als een vedette en werk gewoon hard, en dat wordt ook geapprecieerd door onze tegenstanders, denk ik."

 Stand G P W G V G = Vorm
1. ASV Geel ASV Geel 0 0 0 0 0 0-0 0
2. Retie Retie 0 0 0 0 0 0-0 0
3. Wezel Sport Wezel Sport 0 0 0 0 0 0-0 0
4. Vorselaar Vorselaar 0 0 0 0 0 0-0 0
5. Berg en Dal Berg en Dal 0 0 0 0 0 0-0 0
6. Ranst Ranst 0 0 0 0 0 0-0 0
7. Bevel Bevel 0 0 0 0 0 0-0 0
8. Zoersel Zoersel 0 0 0 0 0 0-0 0
9. Oppuurs Oppuurs 0 0 0 0 0 0-0 0
10. Antonia Antonia 0 0 0 0 0 0-0 0
11. Nijlen Nijlen 0 0 0 0 0 0-0 0
12. Vosselaar Vosselaar 0 0 0 0 0 0-0 0
13. Ternesse Ternesse 0 0 0 0 0 0-0 0
14. Kontich FC Kontich FC 0 0 0 0 0 0-0 0
15. Bornem Bornem 0 0 0 0 0 0-0 0
16. Rapid Leest Rapid Leest 0 0 0 0 0 0-0 0

Je doorliep de Ajax-jeugd en je was ook Nederlands jeugdinternational. Je hebt dus ongetwijfeld met enkele supertalenten gespeeld?

"Nigel De Jong was erg goed bij Ajax, net als Mbark Boussoufa. Ook Arjen Robben, met wie ik bij Oranje samenspeelde, was in de jeugd al enorm goed met zijn snelheid en acties. Maar de beste was voor mij toch zeker Wesley Sneijder. Op jonge leeftijd was hij al perfect tweevoetig. Die jongen kon alles met een bal, onwaarschijnlijk!"

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Antwerpen (1)

Nieuwste reacties