Analyse Extra titelkandidaat, geen geheimen meer en extra spanning door invoering van de play-downs: ook de tweede periode wordt een echte thriller
Hannes Van Gael
Hannes Van Gael
| 7 reacties

1B: Tweede periode belooft nu al razend spannend te worden

Extra titelkandidaat, geen geheimen meer en extra spanning door invoering van de play-downs: ook de tweede periode wordt een echte thriller
Foto: © photonews

We zijn nog maar twee speeldagen ver in de tweede periode van de Proximus League en geen enkele ploeg heeft zijn twee matchen winnend kunnen afsluiten. Dat is 1B zoals we de competitie kennen: onvoorspelbaarheid troef en bloedstollend spannend.

Even een opsomming van de gekke scenario's van de voorbije speeldag. OHL verliest een week na de periodetitel thuis met zware cijfers van Beerschot, om een week later de altijd lastige match op Westerlo te winnen. Beerschot leek dan weer op weg naar een vlotte zes op zes, maar een weergaloze vrijschop zorgde voor een ultieme vredeuitbarsting bij Stijn Vreven, tot anderhalve maand geleden nog coach van de Mannekes. Lommel en Roeselare, ogenschijnlijk vogels voor de kat na een tiental speeldagen, maken het plots ook iedereen moeilijk.

Van vier naar vijf titelkandidaten?

En zo heeft niemand na twee speeldagen in de tweede periode nog het minimum of het maximum der punten. In de heenronde zagen we vier ploegen die voor de periodetitel speelden, Beerschot en Lokeren die daaronder bengelden en twee staartploegen. Nu lijkt Beerschot door het toegenomen vertrouwen aan te knopen bij de (periode)titelkandidaten en kunnen we Lokeren door de opmars van Roeselare en Lommel tot het drietal degradatiekandidaten rekenen.

Geen geheimen meer

De competitie is inmiddels bijna vier maanden onderweg en van de weinige geheimen die de acht teams voor elkaar hadden is al even geen sprake meer. De nieuwe spelers zijn al even bekend en promovendus Virton en degradant Lokeren zijn ook al doorgelicht. Het ziet er dus naar uit we naar goede gewoonte weer tot de laatste speeldag moeten wachten voor de beslissing valt.

Extra spanning door play-downs

Niet alleen wat de periodetitel betreft, maar door de ingevoerde play-downs ook onderin het algemene klassement. Lokeren, Lommel en Roeselare willen die vijf wedstrijden tegen de degradatie absoluut vermijden en zullen wellicht nog enkele malen haasje over spelen tot we speeldag 28 bereikt hebben.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

1e klasse B

Nieuwste reacties