Anderlecht heeft dringend nood aan opties op de bank

Anderlecht heeft dringend nood aan opties op de bank
Foto: © photonews

Volg Anderlecht nu via WhatsApp!

Anderlecht geraakte zondag niet voorbij een stug KV Kortrijk. Eens te meer ontbrak het paars-wit aan ideeën. Ook de invallers hadden veel te weinig impact bij de ploeg van Franky Vercauteren.

Wanneer Roofe en vooral Chadli niet thuisgeven, wordt het een moeilijk verhaal voor Anderlecht. Dat was eens te meer de conclusie na de troosteloze 0-0 tegen Kortrijk van zondag. De twee scoorden immers al meer doelpunten dan de rest van de kern samen, wat problematisch is. "We hebben toch veel goede spelers, we zouden dus niet zo afhankelijk mogen zijn van Chadli en Roofe", liet Albert Sambi Lokonga nog optekenen na de wedstrijd. Het zou inderdaad niet mogen, maar het is wel degelijk het geval.

Nacer Chadli speelde min of meer op niveau, maar Kemar Roofe had het niet onder de markt tegen de stugge defensie van KV Kortrijk. Als enige aanvaller was het vaak onbegonnen werk voor de Engelsman.

Thelin, Amuzu, Doku ... ? 

Franky Vercauteren reageerde door in de tweede helft Killian Sardelle en Jeremy Doku in te brengen. Van Sardella worden er niet al te veel aanvallende impulsen verwacht, maar ook Doku bleef eens te meer onder niveau. "Als ik zijn snelheid zou hebben, zou ik nog meer de actie opzoeken. Hij moet nog meer zijn snelheid gebruiken en de diepte induiken", gaf Derrick Luckassen aan na de wedstrijd. "Al weet ik natuurlijk niet welke richtlijnen hij meekreeg voor zijn invalbeurt."

Ook Francis Amuzu zit in een moeilijke periode, waardoor Vercauteren amper opties heeft. Alexandre Chipciu werd terug opgenomen in de kern, maar viel nog niet in. Voorin zou iemand als Isaac Kiese Thelin het in sommige wedstrijden toch moeten kunnen openbreken voor paars-wit. Dat de Zweed dan pas in minuut 87 mocht invallen, is een niet mis te verstaan signaal. Al liet hij wel een huizenhoge kans onbenut.

Het moge duidelijk zijn: deze winter zal Anderlecht op zoek moeten gaan naar offensieve versterking, die onmiddellijk mee het verschil kan maken voor de ploeg van Franky Vercauteren. Want hoewel de amper 17-jarige Doku nog steeds te boek staat als een van de grootste beloften, is het op dit moment nog te vroeg om op een constant niveau te presteren in het eerste elftal. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties