Rondje dansen op het Kampioenenbal: Nummer 250 van Lukaku is héél belangrijk, Mertens aan het kanon en Ajax profiteert optimaal

Rondje dansen op het Kampioenenbal: Nummer 250 van Lukaku is héél belangrijk, Mertens aan het kanon en Ajax profiteert optimaal
Foto: © SC

KRC Genk ging vanavond op eigen veld onderuit tegen Red Bull Salzburg. Maar ook buiten Limburg stond er vanavond Champions League-voetbal op het menu. Een overzicht.

Liverpool FC 1 - 1 SSC Napoli

The Reds verzekeren zich met het punt een lente op het Kampioenenbal, terwijl SSC Napoli - Dries Mertens zorgde vanavond overigens voor het Italiaanse doelpunt - thuis best nog wint van KRC Genk om ook in 2020 nog Champions League te spelen.

FC Barcelona 3 - 1 Borussia Dortmund

Axel Witsel kon niet voorkomen dat het voor Barça een avondwandeling werd op Camp Nou. Lionel Messi was met een doelpunt en twee assists dé man van de avond. 

Slavia Praag 1 - 3 Internazionale FC

Het kostte bloed, zweet en tranen voor Inter. In de slotminuten zorgde Romelu Lukaku met doelpunt nummer 250 in het profvoetbal voor de overwinning. Eerder zag Big Rom al een doelpunt afgekeurd door de VAR. Inter en Gelb und Schwarz gaan zo zij aan zij de slotspeeldag in.

Valencia 2 - 2 Chelsea FC

Valencia en Chelsea delen de punten na een aangename pot voetbal. Beide teams kamperen op een gedeelde tweede plaats en moeten op de laatste speeldag nog vol aan de bak. Michy Batshuayi stond een volledige tweede helft op het veld.

Lille OSC 0 - 2 AFC Ajax

Door de puntendeling in Valencia kreeg Ajax de kans om de koppositie te nemen in de groep. Hakim Ziyech en Quincy Promes deden het noodzakelijke. De Ajacieden dromen nogmaals van overwinteren op het Kampioenenbal.

Overige wedstrijden:

Zenit FC 2 - 0 Olympique Lyonnais
RB Leipzig 2 - 2 SL Benfica

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Champions League

Nieuwste reacties