De zoveelste moeilijke transfermercato voor Anderlecht: veel doen met weinig geld

De zoveelste moeilijke transfermercato voor Anderlecht: veel doen met weinig geld
Foto: © photonews

Volg Anderlecht nu via WhatsApp!

De laatste transferperiodes van Anderlecht hebben niet echt opgeleverd wat ze eigenlijk verwachtten. De club wil na Nieuwjaar de kern afgeslankt hebben en hopelijk nog een versterking gehaald hebben. Maar het plan is simpeler dan de uitvoering ervan.

Om duidelijk te zijn: Anderlecht moet verkopen om te kunnen kopen. Er circuleren allerlei grote namen om de ploeg nog wat extra ervaring te geven, maar goedkoop zijn die allemaal niet. Met de gekende rode cijfers van het jaarrapport en het licentiedossier dat zo goed als rond moet zijn, heeft paars-wit heel weinig ruimte om iets te doen.

Verlies

De hoop bestaat er dan ook in om jongens als Adrien Trebel en Kiese Thelin ten gelde te maken en eveneens hun loon kwijt te geraken. Mannen als Kenny Saief, Knowledge Musona, Alexandru Chipciu en Yevhen Makarenko moeten dan weer kwijtgespeeld worden, maar momenteel klinkt het in managersland dat ze die met groot verlies zullen moeten verkopen.

Geen verrassing natuurlijk, want vier bovengenoemde spelers hebben dit seizoen nog geen minuut gespeeld. Begin er maar eens aan, Michael Verschueren zijnde. Want terwijl Vincent Kompany vooral de mogelijke versterkingen contacteert, is het aan Verschueren om 'het overschot' kwijt te geraken.

Veel te koop

37 A-kernspelers... Dat is quasi onwerkbaar op training. De vele assistenten zijn dus eigenlijk ook geen overbodige luxe, want je moet het maar onder controle houden. Naar verluidt mikt Anderlecht deze winter wel op een grote naam om de ploeg te versterken. Liefst een echte verdedigende middenvelder, die ook offensief zijn steentje kan bijdragen.

Dure jongens en moeilijk te vinden. Alle interesse in elke speler - behalve Verschaeren en Lokonga - wordt dan ook bekeken. Als er een goed bod komt voor - bijvoorbeeld - Francis Amuzu zal dat niet van de hand gewezen worden. Want idealiter moet er ook een linksback en een extra spits bij (als ze Thelin kwijtraken). Een uitdaging, dat zeker...

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties