Voormalig voetbaltrainer Pim Verbeek overleden: "We hebben samen veel meegemaakt"

Dante Bellon
| 2 reacties
Voormalig voetbaltrainer Pim Verbeek overleden: "We hebben samen veel meegemaakt"

Donderdag bereikte de voetbalwereld het droevige nieuws dat Pim Verbeek is overleden. De voormalige trainer van onder andere FC Groningen en Feyenoord was al even ziek en overleed op 63-jarige leeftijd.

Pim Verbeek overleed donderdag op 63-jarige leeftijd na een ziekte. Dat liet zijn club Sparta Rotterdam weten. Sparta was de club waar Verbeek gedurende zijn amper zesjarige carrière speelde. Hij werd immers niet goed genoeg bevonden.

Maar dat weerhield de Rotterdammer niet om zich niet in een andere wereld van het voetbal te storten. Op 24-jarige leeftijd werd hij voor het eerst coach bij Nieuwerkerk in de vierde divisie. Negen jaar later kwam Feyenoord op zijn pad. Ook FC Groningen en Fortuna Sittard passeerden de revue.

Met Australië behaalde de Nederlander het wereldkampioenschap in Zuid-Afrika. Daar eindigde het avontuur na de groepsfase. Hij was ook bondscoach van Zuid-Korea. Voor Marokko leidde Verbeek het olympisch team in 2016.

Anouar Amrani speelde nog onder Verbeek op het toernooi. "Jeetje... onlangs nog met hem gesproken. We hebben veel samen meegemaakt. Hij was een ontzettend aardige man. Rust in vrede."

Verbeek was sinds februari opnieuw aan de slag bij Sparta Rotterdam, de club van zijn hart, als bestuurslid. "Sparta Rotterdam wenst de familie, vrienden, kennissen en de gehele Sparta-familie veel sterkte bij het verwerken van dit verlies. Het eerste elftal speelt aanstaande zaterdag bij de uitwedstrijd tegen Willem II met een rouwband", klinkt het op de website.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nederlandse Eredivisie

Nieuwste reacties