Van Hyfte neemt lof van coach in dank aan en strooit zelf met complimenten naar ploegmaat
Kevin Vanbuggenhout
Kevin Vanbuggenhout
| 0 reacties

Tom Van Hyfte ziet een sterke Xavier Mercier bezig bij OHL

Van Hyfte neemt lof van coach in dank aan en strooit zelf met complimenten naar ploegmaat
Foto: © photonews

OHL blijft niet alleen goede resultaten boeken, ook de manier waarop mocht zeker in de laatste twee wedstrijden gezien worden. Het had voor lange periodes het middenveld in handen en dat pleziert Tom Van Hyfte uiteraard ook. Net als de lof van de coach en de vorm van Mercier.

De evolutie van OHL als ploeg staat Van Hyfte wel aan. "Er werd van ons gezegd dat we vooral een counterploeg zijn. Dat was in het begin misschien zo, maar gaandeweg is dat veranderd. We kunnen nu ook op balbezit spelen en dominant zijn."

Bevrijding in Westerlo

Bijgevolg liggen er meer mogelijkheden voor de aanvallend ingestelde spelers om zich te onderscheiden, zoals Xavier Mercier. "We weten wat Xavier kan. Ik weet dat hij tot een paar weken geleden wat ontgoocheld was dat hij af en toe wel een beslissende actie deed, maar nog niet gescoord had. Hij had graag dat die doelpuntjes erbij kwamen. Die fantastische goal in Westerlo heeft hem bevrijd."

Nieuwe positie

Als hij kan uitblinken, is dat ook goed voor het geheel. "Hij is een topper in onze reeks. Aan de bal is hij een genot. Hij maakt het gemakkelijker voor ons." Er is veel lof voor Mercier, maar trainer Euvrard liet zich ook al erg positief uit over Van Hyfte zelf. "Doordat Keita naar de Africa Cup voor U23 was, moest ik een nieuwe positie invullen. Het beviel mij wel. Dat is alleen maar positief."

Volgens de middenvelder is de grote kracht van OHL dan ook de breedte van de kern. "Het is niet enkel met tien of elf dat we het moeten doen. Vaak zijn het ook al de invallers geweest die het verschil maken. We willen ons doel bereiken en daar heb je twintig man voor nodig."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

1e klasse B

Nieuwste reacties