Ambitieuze Youri Tielemans: "Leg die lat maar hoger voor mij"
Dennis Rosiers
| 7 reacties

"Leg die lat maar hoger voor mij"

Ambitieuze Youri Tielemans: "Leg die lat maar hoger voor mij"

Het gaat Youri Tielemans voor de wind dit seizoen. Met Leicester staat hij op een onwaarschijnlijk knappe tweede plaats in de rangschikking. Zelf wordt hij door ploeggenoten en manager overstelpt met complimenten. Toch is de honger bij onze jonge landgenoot nog groot.

Zijn passage bij Monaco was op zijn zachtst gezegd 'moeilijk', maar in Engeland herleeft de 22-jarige middenvelder. Leicester doet het momenteel fantastisch in de Premier League. "We hebben een heel hongerige spelersgroep, een mix tussen jong en oud. Daarnaast hebben we een fantastische coach en spelen we hier in een familiale omgeving", bekent Tielemans aan HLN.

Ondanks zijn geweldige seizoen tot dusver, is hij bij de Rode Duivels nog geen onbetwiste titularis, al ligt Tielemans daar niet van wakker. "Ik voel me geen back-up, ik voel me een deel van deze ploeg. Ik heb de voorbije jaren al veel goede prestaties geleverd bij de Duivels. Het is aan mij om nog beter te doen."

"Ik leg de lat ook hoger voor mezelf. Ik wil elke match beter doen. Sinds onze nederlaag tegen Frankrijk is onze winnaarsmentaliteit alleen maar toegenomen. Ik denk dan ook dat we sterker zijn dan op het WK. Onze lat qua intensiteit en kwaliteit ligt tegenwoordig nog hoger. En dat zal ook nodig zijn als we het EK willen winnen, wat heel moeilijk wordt."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Premier League

Nieuwste reacties