Nicklas Bendtner in de winter weg bij FC Kopenhagen, Isaac Kiese Thelin zijn opvolger?

Nicklas Bendtner in de winter weg bij FC Kopenhagen, Isaac Kiese Thelin zijn opvolger?
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Nicklas Bendtner zal vanaf 1 januari een vrije speler zijn. Het Deense icoon zag zijn contract niet verlengd door zijn club FC Kopenhagen. In september werd Isaac Kiese Thelin genoemd in de Deense hoofdstad alvorens Bendtner er tekende. 

Nicklas Bendtner zal vanaf nieuwjaar een vrije speler zijn. FC Kopenhagen verlengde het contract van de Deen niet. De ex-aanvaller van Arsenal en Wolfsburg kon niet meer dan één schamel doelpuntje maken voor de club in vier maanden tijd en dus zal de topschutter van Noorwegen in 2017 geen deel meer uitmaken van de club uit de Deense hoofdstad. ​

Betekent het vertrek dat Isaac Kiese Thelin opnieuw in de schijnwerpers komt te staan? De grote Zweed was dichtbij een transfer naar Kopenhagen afgelopen zomer bevestigt zijn zaakwaarnemer Miralem Jaganjac. Diezelfde Jaganjac zal een nieuwe poging niet in de weg staan deze winter. De Denen spelen in een twee-spitsten-systeem en daarin past Thelin. De Deense pers schreef al eerder over een komst van Thelin in januari.

Hoe moet het verder met Bendtner?

Niemand kan ontkennen dat de Deense aanvaller, die nog altijd maar 31 is, een kolossale CV heeft met meer dan zestig doelpunten in Engeland en dertig voor de nationale ploeg.

Ondanks zijn blessures houdt de spits toch een goed gevoel over aan zijn tijd bij Kopenhagen. "We zijn zeer tevreden over Nicklas en wat hij voor de club bijbracht; ook op training en in de kleedkamer. Maar door zijn kwetsures en de concurrentie kreeg hij weinig speeltijd", legt Stale Solbakken, coach van Kopenhagen uit.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Europa League

Nieuwste reacties