Coucke na nieuwe herstructurering: "Juiste mensen ruimte geven om Anderlecht opnieuw naar de top te brengen"
Simon Wauters
Simon Wauters
| 19 reacties

Marc Coucke verklaarde zijn keuze voor Wouter Vandenhaute

Coucke na nieuwe herstructurering: "Juiste mensen ruimte geven om Anderlecht opnieuw naar de top te brengen"
Foto: © photonews

Marc Coucke voerde dinsdag opnieuw een serieuze hervorming door in de paars-witte bestuurskamer. Zo wordt Karel Van Eetvelt de nieuwe CEO van Anderlecht en Wouter Vandenhaute diens adviseur. Vandenhaute was twee jaar geleden nochtans de topfavoriet om de club te kopen.

Coucke gaf in een gesprek met Sporza wat meer uitleg bij zijn beslissing om Vandenhaute aan te stellen: "Wouter is al tientallen jaren kind aan huis op Anderlecht en hij is ook sportief gebleven toen de club voor mij had gekozen."

"Bovendien hebben we al lang een goed persoonlijk contact. Tijdens mijn koersperiode hadden we de traditie om één keer per jaar uitgebreid te lunchen en dat waren altijd intense en inspirerende gesprekken."

"Een paar maanden geleden heb ik Wouter laten weten dat ik onze etentjes samen miste en zo hebben we de draad weer opgepikt. Zijn passie voor de club bleek onverminderd, al maakte hij me wel meteen duidelijk dat hij een operationele rol of een rol als bestuurder niet zag zitten."

"In het eerste gesprek met Wouter ben ik open en eerlijk geweest over hoe ik deze uitdaging heb onderschat. De beslissing om Anderlecht te kopen, heb ik snel moeten nemen. Er was een heel korte verkoopsprocedure."

"Plots moest ik halsoverkop Oostende loslaten en ik heb beslist om een deel van mijn team van Oostende mee te nemen naar Anderlecht. Dat bleek -mede door de situatie toen bij Anderlecht- niet te werken."

“Ik sta wel nog altijd achter de komst van Vincent Kompany. Hij is  één van de grootste voetballers die België ooit heeft gehad en hij heeft een enorm hart voor de club. De psychologische impact van zijn keuze voor RSCA was en is nog steeds bijzonder groot en ze heeft de hele Anderlecht-familie weer hoop gegeven."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties