Supermakelaar bindt de strijd aan met FIFA: "Ik werd uitgelachen toen ik zei dat FIFA maffia was, maar het is tijd voor revolutie"

Redactie
| 3 reacties
Supermakelaar bindt de strijd aan met FIFA: "Ik werd uitgelachen toen ik zei dat FIFA maffia was, maar het is tijd voor revolutie"
Foto: © Photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Moet de FIFA zich zorgen maken? Mino Raiola opent de ultieme aanval op de wereldvoetbalbond. De supermakelaar kon het orgaan niet van binnenuit veranderen, dus richt hij gewoon een alter ego op.

In 2015 wou Mino Raiola het tegen Sepp Blatter opnemen en voorzitter worden van de FIFA. Hij voldeed echter niet aan de voorwaarden om deel te nemen aan de verkiezingen.

“Ik werd vroeger uitgelachen toen ik zei dat de FIFA maffia is. Het is één corrupte familie. Ze zijn niet gewelddadig, maar wel ondoorzichtig en gericht op het verwerven van controle en macht.”

“Er zijn twee mogelijkheden”, is Raiola op dreef. “Je kan proberen om de FIFA van binnenuit te veranderen. Dat laten de bestuurders niet toe. Ik mocht hun speeltje niet kapotmaken. Dus we gaan voor optie twee: een nieuw systeem opzetten.”

Wereldvoetbalbond 2.0

Raiola droomt ervan om een soort van wereldvoetbalbond 2.0 op poten te zetten. Meer zelfs: hij wil dat de clubs tegen 2024 zelf een keuze kunnen maken. “Dit is de start van een nieuw tijdperk. Het is tijd voor revolutie.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

EK

Nieuwste reacties