OFFICIEEL: KV Kortrijk haalt nog een versterking voor zijn middenveld uit de Ligue 2

OFFICIEEL: KV Kortrijk haalt nog een versterking voor zijn middenveld uit de Ligue 2
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

KV Kortrijk heeft tijdens de wedstrijd tegen Standard nog versterkt met een aanvaller. Pape Gueye komt over van Aalesunds FK.

Pape Habib Gueye (20/09/1999) is een 20-jarige Senegalese spits. Sinds 2018 speelde hij voor Aalesunds FK in de OBOS-ligean (de Noorse 2e Klasse). In zijn eerste seizoen voor Aalesunds FK scoorde hij in 24 wedstrijden 9 doelpunten en gaf hij 3 assists. In de Play Offs scoorde hij in de kwartfinale 1 keer en in de halve finale 2 keer. In de finale werd er verloren en gelijkgespeeld tegen Stabaek Fotball en zo kwam Pape Habib Gueye nog een jaar uit in de 2e klasse van het Noorse voetbal.

Vorig seizoen imponeerde Pape Habib Gueye verder. Als 19-jarige knaap scoorde hij 13 doelpunten in 29 wedstrijden voor Aalesunds FK en dwong hij mede daardoor de promotie af naar de Elite Serien, de Noorse 1e Klasse.

Pape Habib Gueye maakt meteen de overstap naar KV Kortrijk en tekende een contract voor 4,5 seizoenen bij de Kerels, tot medio 2024. Hij sluit meteen aan op de training en zal met het nummer 17 spelen bij KV Kortrijk.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties