Expertenpanel Pro League wil 25 miljoen extra ophalen voor de staatskas, maar tornt niet aan het RSZ-gunstregime

Redactie
| 46 reacties
Expertenpanel Pro League wil 25 miljoen extra ophalen voor de staatskas, maar tornt niet aan het RSZ-gunstregime
Foto: © photonews

Het expertenpanel van de Pro League heeft zijn rapport klaar, waarmee ze zo'n 25 miljoen euro extra wil opleveren voor de staatskas. Opvallend: aan het RSZ-gunstregime, dat de laatste tijd vaak in opspraak is gekomen, wordt voorlopig niets gedaan.

Pro-Leaguevoorzitter Peter Croonen stelde een expertenpanel, bestaande uit Johan Vandelanotte, Thomas Van Den Spiegel, Michel Maus en Karl Dhont, samen om het voetbal 'weer wat meer geloofwaardigheid te geven'. Ze spraken met allerlei stakeholders: politieke partijen, de bankensector en de FOD financiën.

Het Laatste Nieuws kreeg het rapport al te zien. Meest opvallende is dat aan het huidige RSZ-gunstregime van de voetballers niets verandert. 'Iedere aanpassing van de RSZ-barema's zal ernstig bekritiseerd worden en kan juridisch aangevochten worden.'

Toch wil het panel via vijf nieuwe belastingen toch 25,2 miljoen euro ophalen, zoals een heffing op transfervergoedingen en een heffing op makelaarsvergoeding. Ook de inkomsten van Europees voetbal worden extra belast. Daarnaast moeten grootverdieners een 'solidariteitsbijdrage' leveren. En ook de goksector wordt niet ongemoeid gelaten: zij zullen 0.5% op de jaarlijkse inzet van sportweddenschappen moeten afdragen, wat goed is voor een bedrag van maar liefst 15 miljoen euro.

Vraag is in welke mate de betrokken partijen akkoord zullen gaan met deze stevige maatregelen.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties