Nederlandse profvoetballers stemmen in met salarisvermindering
Jens Nimmegeers
| 0 reacties

Profvoetballers uit Eredivisie gaan akkoord met salarisvermindering en sparen 35 miljoen euro uit

Nederlandse profvoetballers stemmen in met salarisvermindering
Foto: © photonews

In Nederland zijn de profvoetballers akkoord gegaan met een fikse salarisvermindering. Door de coronacrisis kwamen verschillende profclubs uit de Eredivisie financieel in de problemen. Door deze beslissing wordt er maar liefst 35 miljoen euro uitgespaard.

De werkgeversorganisatie en de spelersvakbonden kwamen tot een akkoord en ook de KNVB sprak hun steun uit voor het initiatief. Door een collectieve salarisvermindering zullen de Eredivisie-clubs zo'n 35 miljoen euro uitsparen en zullen enkele clubs nu ook het hoofd boven water kunnen houden.

De spelers uit de Eredivisie zullen tot 1 januari 2021 een lager loon tegemoet komen. De vermindering schommelt tussen de 2,5 en 20%, afhankelijk van het loon een speler verdient.  Ook van bonussen wordt er tijdelijk afstand genomen.

"Ondanks de moeilijke omstandigheden zijn ze werg trots dat we deze maatregelen kunnen treffen. Het geeft aan dat de spelers bereid zijn solidair te zijn en de ernst van de situatie begrijpen. Het betaald voetbal heeft hun verantwoordelijkheid genomen", gaf de directeur van de werkgeversorganisatie aan.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nederlandse Eredivisie

Nieuwste reacties