Telenet nog steeds niet akkoord en dreigt met rechtszaak als Pro League niet plooit

Telenet nog steeds niet akkoord en dreigt met rechtszaak als Pro League niet plooit
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Telenet doet de Pro League een laatste oproep voor een proportionele terugbetaling van het voorschot op de televisierechten aan de rechtenhouders. Dat bevestigde het bedrijf maandag, nu duidelijk is dat het kampioenschap definitief niet meer hervat. Anders dreigt Telenet met een rechtzaak.

Telenet vroeg de Pro League eind april al om een proportionele terugbetaling van de televisierechten aan de rechtenhouders. Dat zijn dit seizoen Telenet, Proximus en VOO. Vanaf komend seizoen zijn de rechten in handen van Eleven Sports. De rechtenhouders betaalden dus eerder al voor wedstrijden die wegens de coronacrisis nooit zullen plaatsvinden.

Maandag herhaalde Telenet zijn standpunt, waarbij het weer oproept tot een “constructieve discussie” tussen de betrokken partijen. “Het is nu immers duidelijk dat een derde van de matchen van het seizoen, waarbij de erg aantrekkelijke play-offs, niet gespeeld zullen worden”, klinkt het.

Proximus laat weten een “proportionele terugbetaling van de televisierechten te verwachten”. Het bedrijf wacht op een officieel antwoord van de Pro League. Ook VOO verklaart open te staan voor dialoog.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties