22 (!) besmettingen bij dezelfde ploeg en eind juli herbegint de competitie

22 (!) besmettingen bij dezelfde ploeg en eind juli herbegint de competitie
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Bij de Mexicaanse topclub Cruz Azul zijn 22 besmettingen met het nieuwe coronavirus vastgesteld, zo meldde de Mexicaanse Liga MX zaterdag.

Het gaat om acht gevallen bij de mannen en veertien bij de vrouwenploeg. De besmette personen vertonen momenteel geen symptomen van de ziekte. Bij de mannenploeg, die de start van het seizoen aan het voorbereiden is, worden de besmette spelers in quarantaine geplaatst in de hoofdstad Mexico-Stad. De besmette speelsters blijven ter observatie thuis. Vorige week had Cruz Azul al twee besmettingen gemeld, onder meer die van de Uruguayaanse international Jonathan Rodriguez.

Vanwege de coronapandemie werd het seizoen in Mexico eind mei definitief stopgezet, zonder een kampioen aan te duiden. Begin juli zal er na een oponthoud van vier maanden opnieuw gevoetbald kunnen worden. Dan wordt de Beker van Mexico gespeeld, een vriendschappelijk toernooi waarvan de opbrengst naar een goed doel gaat. Op 24 juli gaat vervolgens de Mexicaanse competitie weer van start. De Bekerfinale tussen Monterrey en Tijuana wordt op 16 (heen) en 23 (terug) september gespeeld.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties