Prioriteit nummer 1 voor Pro League morgen: het competitieformat officieel geregeld krijgen (en dat wordt nog zwoegen)
Johan Walckiers
Johan Walckiers
| 8 reacties

De Pro League moet morgen voor eens en altijd duidelijkheid hebben over competitieformat volgend seizoen

Prioriteit nummer 1 voor Pro League morgen: het competitieformat officieel geregeld krijgen (en dat wordt nog zwoegen)

Het belooft dinsdag een marathonvergadering te worden bij de Pro League. De leden komen allemaal fysiek samen voor de Algemene Vergadering en er staan nog heel wat twistpunten op het programma. Met stip op één: het competitieformat.

Nu het BMA geen maatregelen genomen heeft naar aanleiding van de klachten van Waasland-Beveren en enkele andere clubs kunnen de beslissingen van 15 mei eigenlijk gehandhaafd worden. Maar toch staat de mogelijkheid om naar 18 te gaan nog steeds op de agenda. Mogelijk wordt daar ook over gestemd.

Er is immers nog steeds de mogelijkheid dat het BAS straks beslist dat die Algemene Vergadering van 15 mei nietig wordt verklaard. Dus willen de meeste clubs morgen duidelijkheid krijgen. Sowieso moet er dus beslist worden over een competitieformat. 

G5 en Charleroi hebben de sleutel

Wat het BAS gaat beslissen is immers koffiedik kijken en hangt als een Zwaard van Damocles boven het hoofd van de Pro League. Normaal gezien is dit de laatste Algemene Vergadering voor de zomerreces en dus wil iedereen dat er een duidelijke en officiële beslissing wordt genomen. 

Of het voorstel van 18 er gaat doorkomen hangt uiteraard af van de houding van de G5. Die worden gesteund door Charleroi en hebben dus potentieel 17 stemmen, wat een tweederde meerderheid voor het voorstel onmogelijk maakt. 

De K11 zien dan weer meer heil in de 18 en de B8 willen meer stijgers uit 1B. De voorbije dagen en weken hingen de vertegenwoordigers van de clubs bijna meer aan de telefoon met hun collega's dan dat ze hun vrouw spraken. Benieuwd wat dat lobbywerk morgen allemaal zal opgeleverd hebben.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties