Als Real Madrid vanavond kampioen wordt, dan is Eden Hazard in een klap hun duurste aankoop ooit

Jens Nimmegeers
| 1 reacties
Als Real Madrid vanavond kampioen wordt, dan is Eden Hazard in een klap hun duurste aankoop ooit

Als Real Madrid vanavond kampioen speelt tegen Villareal, dan zal het nog iets dieper in de buidel moeten tasten voor Eden Hazard.

Vorig jaar betaalde Real Madrid nog 100 miljoen euro voor Eden Hazard. Plus bonussen. En die bonussen zullen nog uitbetaald moeten worden. Enkele lagere bonussen zoals kwalificatie voor de Champions League zullen al betaald zijn, maar de grootste bonus, die zal vanavond misschien wel is betaald moeten worden.

Volgens AS moet Real Madrid zo'n 15 miljoen euro aan bonussen betalen aan Chelsea als het kampioen speelt. Dat zou betekenen dat vanavond Eden Hazard wel eens de duurste aankoop uit de geschiedenis van Real Madrid kan worden. Voorlopig gaat die eer nog naar Gareth Bale, die destijds 101 miljoen euro kostte.

In totaal werden er voor 30 miljoen aan bonussen afgesproken, sommigen al wat haalbarder dan de anderen. Zo zal Real Madrid ook een bonus moeten uitbetalen als Eden Hazard ooit de Gouden Bal wint. 

Die bonussen werden afgedwongen door Marina Granovskaia, die een harde tante zou zijn aan de onderhandelingstafel. Zij wou vorig jaar Hazard eerst niet laten gaan voor minder dan 140 miljoen euro, maar deed water bij de wijn als bedankje aan Hazard voor de mooie jaren die de Rode Duivel hen schonk.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Primera Division

Nieuwste reacties