De prognose van de redactie: KV Mechelen begint met vraagtekens aan het jaar van de bevestiging

Redactie
| 23 reacties
De prognose van de redactie: KV Mechelen begint met vraagtekens aan het jaar van de bevestiging
Foto: © photonews

Ondanks de onduidelijkheid die er nog heerst en het feit dat de meeste ploegen nog altijd heel wat transfers moeten doen, gaan we toch al de prognoses voor volgend seizoen aftrappen. Maandag 27 juli laten we KV Mechelen aan bod komen, een team dat voor het jaar van de bevestiging staat.

Prognose

Het is elk seizoen al niet makkelijk om een prognose te maken voor de start van het seizoen, omdat er nog veel transferbedrijvigheid kan zijn voor het sluiten van de transfermarkt (eind augustus). Dit seizoen zal het mogelijk nóg erger zijn, want de coronacrisis heeft voor een uitgestelde transferperiode gezorgd.

KV Mechelen stond vorig seizoen op 90 minuten van play-off 1, maar zag door de coronacrisis de competitie geannuleerd worden. In het nieuwe seizoen lijkt het - deels doordat Genk en Anderlecht zich opnieuw in de top-6 willen wurmen - extra moeilijk te gaan worden voor Malinwa. 

Opvallende transfers

Victor Wernersson werd overgenomen, maar komt pas in de wintermercato naar Mechelen. Jordi Vanlerberghe werd dan weer definitief weggehaald bij Club Brugge, terwijl Rocky Bushiri van Norwich werd overgenomen.

Toch zijn het vooral de uitgaande transfers die opvallen: Swinkels vertrok naar Nederland, Corryn naar Cercle Brugge en de contracten van Tainmont en Castro werden niet verlengd. Dante Vanzeir keerde terug naar Genk.

Sterke punten/Vraagtekens

De voorbereiding van Malinwa was niet al te positief te noemen qua resultaten. Er werd gelijkgespeeld tegen Seraing en RWDM en er waren zware nederlagen tegen Club Brugge, Standard en OH Leuven te noteren.

De troepen van Vrancken hebben het in het jaar van de bevestiging voorlopig moeilijk om hun spel opnieuw op te dringen en lijken nog wat tijd nodig te hebben. Als dat te lang duurt, dan is de flow om opnieuw voor play-off 1 te spelen mogelijk snel weg.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties