Oefenwedstrijd: Sterk Zulte Waregem wint van Gent

Alyssa Saliou
| 11 reacties

Zulte Waregem heeft Gent in een oefenwedstrijd verslagen met 2-1. Beide ploegen moesten de wedstrijd met 10 man afwerken. Bij Zulte werd Srarfi van het plein gestuurd, terwijl bij Gent Odjidja de douches moest gaan opzoeken.

Een sterk Zulte Waregem won vandaag op eigen veld van KAA Gent. Essevee kwam al vroeg in het spel op voorsprong na een misverstand van de Gentse defensie. We waren amper 1 minuut na de aftrap en Saido Berahino opende al de score na een voorzet van Opare.

7 minuten laten was het opnieuw zover. Opare gaf zijn tweede voorzet van de middag en Jelle Vossen maakte het af. Bij Gent kregen Depoitre en Yaremchuk nog kansen om de aansluitingstreffer te scoren maar een efficiënt Essevee kwam nooit echt in de problemen. De score bleef 2-0.

Rond het half uur viel de eerste rode kaart. Srarfi verkocht Odjidja een ferme duw en werd van de scheidsrechter weggestuurd.

Na de rust begon Gent toch iets meer druk te zetten en Yaremchuk zag zijn kans. Na een mooie voorzet van Mohammadi op de flank trapte de Oekraïnse aanvaller de bal in het net. Kort daarna viel ook bij Gent een rode kaart. Odjidja mocht gaan douchen na een tweede gele kaart.

Bij Zulte Waregem viel 34-jarige doelman Sammy Bossut nog uit na een botsing met Jordan Botaka.

Bij Gent reageerde coach Thorup al voor de camera's van de club.