Beerschot is realistisch én wil woordje meepraten in 1A, dat bewijzen de prijskaartjes van twee toptransfers

Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 22 reacties
Beerschot is realistisch én wil woordje meepraten in 1A, dat bewijzen de prijskaartjes van twee toptransfers
Foto: © photonews

Volg Beerschot nu via WhatsApp!

Het is Beerschot menens om de komende jaren een woordje mee te praten in de Jupiler Pro League. De transfers van Musashi Suzuki en Blessing Eleke verraden de ambitie op het Kiel. Al moet het gezegd: realistische ambitie.

“Ik wil onze investeerders en sponsors bedanken voor de financiële input”, aldus Jan Van Winckel. “Het zijn toptransfers voor Beerschot. Dat wil ook zeggen dat die jongens iets kosten.”

Exacte bedragen hebben de Mannekens natuurlijk niet gegeven, maar volgens Transfermarkt betaalt Beerschot voor Musashi Suzuki en voor Blessing Eleke elk anderhalf miljoen euro. In totaal een operatie van drie miljoen euro.

Bovendien hadden beide spelers nog andere aanbiedingen in de schuif liggen. Het sportieve project van Beerschot spreekt aan, maar we moeten niet vertellen dat die jongens niet voor een bierbonnetje en een boterham met kaas komen voetballen.

Dat zijn serieuze bedragen - Anderlecht zou al moeite hebben om het dezer dagen op te hoesten - voor een promovendus. “Qua budget gaan we door de promotie maal twee”, klonk het in mei nog uit de mond van voorzitter Francis Vrancken. Concreet zitten de paarshemden aan een budget van vijftien miljoen euro. 

Stoofpot op het Kiel

Honger, ambitie én realisme: het zijn de hoofdingrediënten voor de stoofpot op het Kiel. Beerschot wil vooruit, maar zal zichzelf niet voorbij snellen. Ze hebben geleerd uit het verleden. En daar kunnen we met z’n allen alleen maar blij om zijn.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties