Reactie Hans Vanaken spreekt (met de voeten) na vormdip: "Die kritiek moet je aanvaarden" & "Niet de enige factor waardoor het minder ging"

Hannes Van Gael
Hannes Van Gael vanuit Genk
| 11 reacties
Hans Vanaken spreekt (met de voeten) na vormdip: "Die kritiek moet je aanvaarden" & "Niet de enige factor waardoor het minder ging"

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Na enkele mindere momenten tijdens de beginfase van de competitie heeft Hans Vanaken de draad van vorig seizoen weer opgepikt. De tweevoudige Gouden Schoen scoorde de 0-1 tegen KRC Genk en trekt met vertrouwen de interlandbreak in.

Eerst en vooral was Hans Vanaken niet te beroerd om toe te geven dat het iets minder liep de voorbije speeldagen. "Ik verkeerde de voorbije weken in mindere doen het ging niet steeds zoals ik het wou. Ik heb een heel lange periode achter de rug bij Club waar het fantastisch liep. Die kritiek na wat mindere weken kan je verwachten en dat moet je gewoon aanvaarden. En je moet uiteraard ook hard blijven werken op training", legde de maker van de 0-1 uit na de match.

De goal deed deugd, gaf Vanaken aan, maar ook het feit dat de ploeg, vooral in de eerste helft, weer draaide. "Het is leuker om te spelen tegen een ploeg die ruimtes laat, dus dat kan er wel iets mee te maken hebben. Ook het feit dat ze moeilijker onder de druk uit geraakten met lange ballen op Onuachu (geblesseerd, red.) maakte het voor ons iets gemakkelijker."

Maar dat de dip van Vanaken ook een dip voor Club Brugge betekende wil de Gouden Schoen niet gezegd hebben. "Het is misschien te gemakkelijk om het spel van de voorbije weken op mij af te schuiven. Ik ben niet de enige factor waardoor het minder goed draaide", besloot Vanaken.

(Door Sander Di Monaco)

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties