'Manchester United trekt transfervrije topspits aan'

'Manchester United trekt transfervrije topspits aan'

Het contract van Edinson Cavani werd afgelopen zomer niet verlengd bij PSG waardoor de Uruguayaan zonder club zat. Maar Manchester United lijkt hem nu een oplossing aan te reiken.

Cavani werd eerder nog gelinkt aan andere ploegen zoals Bayern München, Atletico Madrid en Benfica. Manchester United zou op zijn beurt dan weer geïnteresseerd geweest zijn in Real Madrid-aanvaller Luka Jovic.

Maar toch zijn United en Cavani tot een overeenkomst gekomen. Cavani is al wel 33 jaar maar geldt nog steeds als een topspits in de voetbalwereld. Hij maakte furore bij Napoli en scoorde daar maar liefst 104 doelpunten op 138 wedstrijden.

Daarna trok hij voor 65 miljoen euro naar PSG en scoorde daar 200 doelputen in 301 wedstrijden. Indrukwekkende statistieken, maar in zijn laatste seizoen kreeg hij wat minder kansen. Hij kwam mede door blessures maar aan 14 wedstrijden en 4 doelpunten.

Cavani is ondertussen 33 en zou bij Manchester United een contract tekenen tot 2022. De onderhandelingen gingen wel wat stroef aangezien de aanvaller een riant salaris vroeg. Zijn makelaar wou ook een zeer hoog bedrag waardoor deals met andere clubs op de klippen liepen.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Premier League

Nieuwste reacties