Knotsgekke match in Eredivisie: van 0-4 ruststand naar 4-4

Dennis Rosiers

AZ heeft zichzelf andermaal in de voet geschoten zondag. En hoe. Na een halfuur stond de ploeg uit Alkmaar met 0-4 voor op het veld van Sparta Rotterdam. Toch leed AZ nog puntenverlies. Ook vorige week liet AZ tegen Fortuna Sittard nog een 1-3 voorsprong uit handen glippen.

AZ-trainer Arne Slot was na afloop rood van woede. Je zou voor minder. Na een schitterend eerste halfuur leken de Alkmaarders de schaapjes op het droge te hebben. Dat aanvoerder Teun Koopmeiners vlak voor rust een strafschop tegen de dwarsligger knalde, leek bij een 0-4 stand niet meer dan een voetnoot te worden.

Maar dat draaide enigszins anders uit. Vlak voor het uur maakte Sparta de eerredder, waarna AZ het noorden helemaal kwijt raakte. Vijf minuten voor tijd kreeg Marco Bizot (ex-Racing Genk) zijn tweede gele kaart.

In het absolute slot was het invaller Mijnans die de onverhoopte gelijkmaker alsnog tegen de netten prikte. Zo blijft AZ op de sukkel. Met drie gelijke spelen in evenveel wedstrijden is er nog veel werk aan de winkel voor de Alkmaarders. Voor Sparta werd het eerste punt van het seizoen gevierd als een titel.