Duitsland en Turkije maken er leuke partij van, maar Duitsers weten weer niet te winnen

Jens Nimmegeers

Duitsland en Turkije namen het vanavond op in een oefenwedstrijd. Voor Duitsland de ideale gelegenheid om nog een keer te winnen.

Maar dat was zonder de taaie Turken gerekend. Die kwamen tot driemaal toe terug van een achterstand. Duitsland en Turkije hielden uiteindelijk elkaar in evenwicht.

De eerste helft leek op 0-0 te eindigen, maar net voor rust was er een goed omschakelmoment bij de thuisploeg. Brandt vond Draxler en die werkte goed af.

Na de rust maakte Ozan Tufan gelijk voor Turkije met een geweldige goal. Debutant Neuhaus kon dan na een mooie combinatie Duitsland weer op voorsprong brengen, maar weer kwamen de Turken terug. Al ging er eigenlijk wel een fout vooraf aan het doelpunt van Karaca.

Wanneer Waldschmidt 10 minuten voor tijd de 3-2 maakt, denken de Duitsers dat de zege binnen is. Maar in de allerlaatste minuten maakte Karaman alsnog gelijk.