UPDATE - Strengere maatregelen in Brussel: wat zijn de gevolgen voor de Rode Duivels? Roberto Martinez reageert & capaciteit verlaagd

Hannes Van Gael
Hannes Van Gael
| 2 reacties
UPDATE - Strengere maatregelen in Brussel: wat zijn de gevolgen voor de Rode Duivels? Roberto Martinez reageert & capaciteit verlaagd
Foto: © photonews

Volg België nu via WhatsApp!

Het gaat de slechte kant op met de coronacijfers in België en vooral in de hoofdstad zijn de cijfers zorgwekkend. Het Hoofdstedelijk Gewest trof zelfs bijkomende maatregelen. Wat zijn de gevolgen voor de oefeninterland van de Rode Duivels in Brussel op donderdagavond?

UPDATE 17u12: In plaats van 11.000 beschikbare tickets mogen er nog maar 7.000 toeschouwers naar het stadion komen.

De bijkomende maatregelen van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest zijn niet min. Cafés, cafetaria's van amateursportclubs en feestzalen worden voor een maand verplicht gesloten. Die maatregel gaat in vanaf donderdagochtend 7 uur en 's avonds om 20u45 oefenen de Rode Duivels tegen Ivoorkust in het Koning Boudewijnstadion.

De wedstrijd gaat voorlopig gewoon door zoals gepland, mét toeschouwers. Dat heeft bondswoordvoerder Pierre Cornez bevestigd bij Het Nieuwsblad. De krant meldde eveneens dat er van de 11.000 beschikbare tickets 6.200 stuks aan de man werden gebracht. De KBVB gaat verder communiceren als er nog wijzigingen optreden.

Hebben allemaal een gemeenschappelijke vijand

"We hebben allemaal een gemeenschappelijke vijand met het virus in de context van de pandemie, we moeten allemaal bewust zijn en er alles aan doen om het virus te verslaan", aldus Roberto Martinez over de hele zaak op een persconferentie in Tubeke.

"11.000 fans toelaten een goede zaak? Dat vraag je aan de verkeerde persoon, ik ben niet de man die kan antwoorden op vragen op gouvernementeel niveau."

Is voor iedereen leuker met dan zonder supporters

Simon Mignolet van zijn kant? Die is blij dat er supporters mogen komen: "Het verschil tussen geen en wél supporters, ook al is het een beperkt aantal, is enorm. Dat heb ik ook bij Club Brugge al gezegd."

"Ik ben altijd blij als er volk is in het stadion, je wil als voetballer spelen voor zoveel mogelijk volk, is goed voor iedereen: zowel voor ons als voor de supporters. Het is altijd beter om te winnen met supporters achter je of met hen te kunnen vieren."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nations League A

Nieuwste reacties