Deinze klaart de klus in de eerste helft tegen Seraing, Union is lachende derde

Seraing lijkt in een neerwaartse spiraal te zitten na een zeer sterke start. Op het veld van Deinze won de thuisploeg met 3-0 van Seraing. Die eindstand stond al vast bij de rust.

Seraing schiet zichzelf in de voet

Seraing controleerde het balbezit maar kon niet tot kansen komen. Op de koop toe zorgde de verdediging van Seraing zelf voor de kansen van Deinze. Doelman Dietsch trapte de bal slecht weg waardoor Deinze in balbezit kwam. Dansoko zette zich door langs de linkerkant en had dan geluk dat de rebound van zijn eerste poging opnieuw bij hem terecht kwam waardoor hij makkelijk het openingsdoelpunt kon maken.

Bij de 2-0 was het linksachter Kilota die in de fout gaat. Hij leek niet te beseffen dat Challouk hem op de hielen zat en verliest de bal aan de Deinze-speler. De lage voorzet van Challouk bereikte Staelens die eenvoudig binnenwerkte.

30% balbezit maar toch 3-0 voor

Maar toch was het nog niet gedaan in de eerste helft. Hoewel Seraing 70% balbezit had, kon het geen schot tussen de palen noteren. Aan de andere kant kon Deinze profiteren van de fouten bij de bezoekers. Al kan men de verdediging weinig verwijten nadat Challouk zich enig mooi voorbij een verdediger en de doelman slalomde om de 3-0 binnen te werken.

Seraing op zoek naar de eerredder

In de tweede helft ging Seraing nog wel op zoek naar een doelpunt maar de Deinze-verdediging wist elke aanval af te slaan. Ook een keeperswissel bracht daar geen verandering in want na 70' kwam Dutoit de geblesseerde Vandenberghe vervangen.

Zo pakt Emilio Ferrera een 0 op 6 en moet het de rol met Union lossen vooraan in het klassement. Deinze nestelt zich met de overwinning in het midden van het klassement met een wedstrijd minder op de teller.