Drie aanvallende middenvelders, drie kanshebbers op de Gouden Schoen: wie maakt volgens u het meeste kans?

Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 0 reacties
Drie aanvallende middenvelders, drie kanshebbers op de Gouden Schoen: wie maakt volgens u het meeste kans?

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Jan Ceulemans vertelde op onze website dat hij geen absolute topfavoriet zag om de Gouden Schoen in de wacht te slepen. Drie veelgenoemde kanshebbers zijn Raphael Holzhauser, Lior Refaelov en Hans Vanaken. Wat lieten deze drie aanvallende middenvelders zien dit seizoen?

De magie van de onbekende

Raphael Holzhauser kan de beste statistieken voorleggen van dit drietal. Met tien goals staat de Oostenrijker op gelijke hoogte met Paul Onuachu en in het assistenklassement met Xavier Mercier (8 assists). Gecombineerd kan er niemand aan hem tippen.

Bij elke vrijschop en corner van Holzhauser staan ze bij de tegenpartij te bibberen. Qua beslissende momenten kan je ook niet naast de smaakmaker van Beerschot kijken. Hij gaf de assist bij de winning goal tegen KVO (1-2), scóórde de winning goals tegen Zulte Waregem (3-1) en maakte het enige doelpunt tegen Club Brugge. En dat waren nog maar de eerste drie matchen van het seizoen...

In tegenstelling tot de andere twee is hij nieuw in eerste klasse. Een nieuw gezicht is altijd fijn én hij speelt dan ook nog eens bij de aantrekkelijkste ploeg -gemiddeld meeste goals (voor en tegen) per match- van Europa.

Drie op een rij?

Voor Hans Vanaken liggen de verwachtingen als tweevoudig Gouden Schoen nu eenmaal hoger dan bij de rest. Na de verloren bekerfinale en de 3 op 9 in het begin van de competitie werd er al over een dip gesproken. Zijn antwoord in de drie partijen die daarop volgden mocht er zijn: 4 goals en een assist. In totaal zit hij aan 5 goals-5 assists dit seizoen.

Knappe stats dus, maar het Brugge en de Vanaken uit hun piekperiode zagen we dit seizoen nog iets te weinig. Minder zijn dan top is soms al niet meer genoeg om de waarnemers te overtuigen...

'Good old Rafa'

In het tijdperk van Club Brugge onder Ivan Leko moest Lior Refaelov nog vertrekken. Nu, bij Antwerp, is hij een van de eerste namen op het wedstrijdblad bij de Kroaat. De nestor van dit drietal leverde ook het minst aantal doelpunten aan (5 goals, 2 assists). Tellen voor de Gouden Schoen doen ze niet, maar de winning goals van Refaelov tegen Ludogorets en Tottenham zitten wel in ieders achterhoofd.

Op zijn 34e is hij nog steeds eergierig, maar hem horen zeggen dat hij de trofee verdient zal je hem zelf niet horen doen. Ondanks zijn leeftijd en het drukke schema van de Great Old begon hij steeds vaker de 90 minuten vol te maken. Refaelov gaf zelf aan dat er nog een paar goeie jaren in hem zaten. The best is yet to come? Het zou straf zijn op 'Rafa's' leeftijd, maar met hem weet je nooit...

Wie van de drie verdient volgens u de Gouden Schoen het meest?

100%
0%
0%
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Champions League

Nieuwste reacties