Ivan Leko geeft twee verklaringen voor zijn gedurfde zet met Mbokani op de bank
Johan Walckiers
Johan Walckiers
| 9 reacties

Ivan Leko geeft twee verklaringen waarom hij Dieumerci Mbokani op de bank zette

Ivan Leko geeft twee verklaringen voor zijn gedurfde zet met Mbokani op de bank

Voor het eerst dit seizoen moest Dieumerci Mbokani op de bank plaatsnemen bij Royal Antwerp FC. Ivan Leko verklaarde die beslissing na de 0-2 zege op het veld van LASK Linz.

Een speler met de staat van verdienste zoals Dieumerci Mbokani heeft voor Antwerp, die zet je niet makkelijk op de bank. Ivan Leko deed het toch tegen LASK Linz in de Europa League en het draaide uit op een belangrijke 0-2 zege.

De coach van Antwerp gaf twee redenen waarom hij zijn ervaren spits op de bank liet. Een reden lag bij zijn vervanger, Cristian Benavente. "Je speelt zoals je traint en Cristian was goed bezig op training. Daarom hebben we met hem naar dit duel toegewerkt", zei de Kroaat bij Gazet van Antwerpen.

Mbokani in bescherming

De andere reden lag bij 'Mbo' zelf. "Ik wilde de druk op Mbokani wat wegnemen. Iedereen heeft het continu over hem, bijvoorbeeld dat we te afhankelijk zijn van hem. Daarom gaf ik andere jongens meer verantwoordelijkheid en liet ik hen voelen dat ook zij belangrijk zijn. Maar Mbokani verdient krediet. Hij gaat dit seizoen absoluut nog het verschil maken", besloot Leko.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties