🎥 Hartverwarmend: KRC Genk neemt afscheid van overleden clublegende Anele Ngconga

Seppe Frans
| 1 reacties
🎥 Hartverwarmend: KRC Genk neemt afscheid van overleden clublegende Anele Ngconga

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Zondag speelt KRC Genk een belangrijke topper tegen Antwerp. Het is voor de Limburgers ook hun eerste thuiswedstrijd na het overlijden van clublegende Anele Ngconga. Via sociale media toonde het al een mooi eerbetoon, tijdens de match deden ze dat ook.

Zondag staat er dus de belangrijke topper tussen KRC Genk en Antwerp op het programma, maar voor de thuisploeg zal de wedstrijd vooral in het teken staan van de overleden Anele Ngconga. Een laatste eerbetoon aan hun clublegende. Voor de wedstrijd deelde KRC Genk al een ontroerende video op sociale media.   

Ook tijdens de wedstrijd werd er nog even stilgestaan bij het tragische overlijden. Alle spelers van de thuisploeg betraden het veld met rugnummer 16, de nummer waarin de Zuid-Afrikaan jarenlang bij Genk actief was. 

De Zuid-Afrikaan overleed op 23 november na een auto-ongeluk in zijn thuisland. In 2007 tekende Anele bij de Limburgers. Hij lag er meer dan negen jaar onder contract. In 279 wedstrijden in het shirt van Genk won hij twee Bekers van België en was de rechtsachter één van de sterkhouders bij de gewonnen landstitel. Uiteindelijk keerde de verdediger terug naar zijn thuisland en ging hij aan de slag bij het Zuid-Afrikaanse Mamelodi Sundowns.

Zijn nummer 16 zal als eerbetoon ook niet meer gebruikt worden in de Luminus Arena. Elias Sierra Cappelleti droeg het nummer op zijn shirt maar koos ook na het overlijden van Anele voor nummer 19.

 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties