Everton gaat door op zijn elan en kan na de overwinning tegen Chelsea nu ook winnen van Leicester

Bart Vrancken
| 1 reacties

Speeldag dertien in de Engelse Premier League met Leicester - Everton, Arsenal - Southampton en Leeds United - Newcastle United.

Met Leicester - Everton stond er een zeer mooi duel op het programma in Engeland. Beide clubs liggen in strijd voor een plek in het klassement dat Europees voetbal kan opleveren.

In een evenwichtige wedstrijd eiste de thuisploeg het balbezit op. Veel goede kansen leverde dit niet op en aan de overkant was het bij de eerste doelpoging meteen prijs. Braziliaan Richarlison tekende op aangeven van Alex Iwobi voor de 0-1.

Hetzelfde spelbeeld zagen we terug in de tweede helft en opnieuw kwam Everton tot scoren. Mason Holgate reageerde attent op een hoekschop en kon in minuut 72 op een makkelijke manier de score verdubbelen.

Het was een achterstand die Youri Tielemans en Leicester niet meer te boven zouden komen. Jaimy Vardy en de ingevallen Kelechi Iheanacho waren er nog het dichtste bij. De 0-2 bleef op het bord, zo komt Everton op één punt van Leicester en op twee punten van leider Tottenham. Tottenham komt later vanavond nog in actie in de topper tegen Liverpool.