De transfer van Coutinho naar FC Barcelona wordt nog pijnlijker met deze clausule in het contract

Bart Vrancken
| 6 reacties
De transfer van Coutinho naar FC Barcelona wordt nog pijnlijker met deze clausule in het contract

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

De transfer van Philippe Coutinho wordt alsmaar pijnlijker voor FC Barcelona. Na de eerdere dompers werd nu ook een andere clausule bekendgemaakt.

FC Barcelona legde in januari 2018 nog 145 miljoen euro op tafel om Philippe Coutinho weg te halen bij Liverpool. De transfer bleek geen al te groot succes te zijn er vervolgens werd de Braziliaan uitgeleend aan Bayern München.

Met Bayern München wist Coutinho de Champions League te winnen en door een clausule in het contract van de speler moest FC Barcelona 5 miljoen euro betalen aan Liverpool. Pijnlijk zou je denken, maar de situatie lijkt nu nog erger te worden.

De impact van clausules

Zo zal Barcelona nog 20 miljoen extra moeten betalen aan Liverpool als Coutinho aan 100 wedstrijden komt voor Barcelona. Over exact twaalf wedstrijden zit Coutinho aan dit aantal en zal FC Barcelona met schaamrood op de wangen aankloppen bij de ex-club van Coutinho.

Deze clausule kan ook een doorslaggevende rol hebben in een eventuele nieuwe transfer voor Coutinho. De ploeg van Lionel Messi moet besparen en een extra betaling van 20 miljoen euro kan dan beter vermeden worden. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

La Liga

Nieuwste reacties