Pro League-voorzitter kijkt in spanning naar licenties ná corona: "Hoe groter de club, hoe zwaarder de impact van de crisis"

Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 14 reacties
Pro League-voorzitter kijkt in spanning naar licenties ná corona: "Hoe groter de club, hoe zwaarder de impact van de crisis"
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Het wordt de komende weken en maanden in spanning uitkijken naar het vonnis van de Licentiecommissie. De coronacrisis heeft er namelijk voor gezorgd dat de boekhouding van een pak clubs bloedrood kleurt.

“Er zullen clubs zijn waar het nipt zal worden”, wil Peter Croonen de situatie niet verbloemen in Het Laatste Nieuws. “We hebben 275 miljoen euro minder omzet gedraaid. Al denk ik niet dat er een overdreven aantal clubs in de problemen zal komen.”

Standard kreeg vorig seizoen pas in tweede zit een licentie, terwijl ook de situatie van RSC Anderlecht nog steeds met een vergrootglas wordt bekeken. “Ik ken de financiële situatie van Standard niet, maar er is een stelregel.”

Om het met een boutade te zeggen: de impact van spelen zonder publiek is groter voor Club Brugge dan voor KAS Eupen

Peter Croonen

“Hoe groter de club, hoe zwaarder de impact van de coronacrisis zal zijn”, besluit Croonen. “Om het met een boutade te zeggen: de impact van spelen zonder publiek is groter voor Club Brugge dan voor KAS Eupen.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties