Instagram gaat racisme op hun kanaal strenger veroordelen: "Wij zijn geschokt"

Sam Milde
| 0 reacties
Instagram gaat racisme op hun kanaal strenger veroordelen: "Wij zijn geschokt"

Instagram wil dat het stopt met de gruwelijke berichten die zwarte Premier League-voetballers dikwijls krijgen. Ze zijn geschokt en gaan nu accounts verwijderen die zulke haatdragende boodschappen verspreiden aldus een woordvoerder van Facebook, het moederbedrijf van Instagram.

"Wij zijn geschokt door het gif wat over de voetballers wordt uitgestort. We gaan deze accounts die de regels overtreden niet alleen blokkeren, maar ze helemaal verwijderen", zeggen ze bij Facebook en Instagram. 

Dat was hun reactie op de haatdragende berichten waarvan de afgelopen weken enkele Premier League-voetballers het slachtoffer zijn geworden. Onder de slachtoffers zijn Anthony Martial, Marcus Rashford en Axel Tuanzebe van Manchester United en Reece James van Chelsea,

De Engelse voetbalbond FA riep deze week zelfs de regering op om sneller en harder op te treden tegen zulke praktijken volgens Sporza. 

Prins William

Ook de Britse prins William, die tevens erevoorzitter is van de voetbalbond, uitte zich eerder al omtrent dit thema. Hij noemde de racistische beledigingen ronduit "verachtelijk".

De Premier League zelf ondernam deze dinsdag ook actie. Ze lanceerden een actieplan tegen racisme met als bedoeling de raciale vooroordelen te laten verdwijnen en om gelijkheid en diversiteit te bevorderen in de hoogste Engelse Voetbalklasse.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Premier League

Nieuwste reacties