Club Brugge kijkt door resultaten in 1B: "Je kan de gebreken van spelers veel beter zien"
Johan Walckiers
Johan Walckiers
| 23 reacties

Carl Hoefkens over de beloften van Club Brugge in 1B

Club Brugge kijkt door resultaten in 1B: "Je kan de gebreken van spelers veel beter zien"

Club Brugge heeft zwaar geïnvesteerd in zijn jeugdwerking en begint daar nu de vruchten van te plukken. De beloften spelen in 1B en staan daar allerlaatst, maar sportief verantwoordelijke van de academie, Carl Hoefkens, benadrukt dat men zich daar niet blind op mag staren.

Hoefkens ziet 1B als een leerrijke ervaring voor de youngsters. “In 1B kan je alle gebreken van die spelers heel duidelijk zien. Voor ons maakt dat het gemakkelijker om in te schatten: dat moeten we echt verbeteren, die blijft hangen, die maakt de progressie die we wilden zien, die kunnen we doorschuiven en die komt tekort om ooit voor de eerste ploeg te spelen", zegt hij in Krant van West-Vlaanderen. "In een beloftecompetitie is dat veel moeilijker in te schatten. Het helpt spelers ook om zichzelf beter in te schatten."

Resultaten zijn in dit geval niet heiligmakend. "De grootste fout die we nu kunnen maken, is enkel naar de resultaten kijken en ons blindstaren op spelers die bepaalde puzzelstukjes nog missen. Ignace Van der Brempt had het in die ploeg in 1B ook niet altijd gemakkelijk, maar in een goed geheel als Club 1 zie je zijn kwaliteiten naar boven komen."

"Ga je Champions League spelen, dan zie je weer die gebreken van in 1B, omdat Club 1 daar niet zo dominant kan zijn. Het gevaar is dat je jonge gasten, die nog niet volledig uitgerijpt zijn en wat meer tijd nodig hebben, gaat afrekenen op puzzelstukjes die ze nu in 1B nog blijken te missen. Dat mag je niet doen. Daar zijn we ook al in geëvolueerd."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties