Rangers is voor het eerst in tien jaar nog eens kampioen in Schotland
Jelle Ruts
| 3 reacties

Rangers kampioen door puntenverlies Celtic

Rangers is voor het eerst in tien jaar nog eens kampioen in Schotland
Foto: © photonews

De Rangers zijn voor het eerst in tien jaar nog eens kampioen in Schotland. Gisteren wonnen ze al, en door het puntenverlies van Celtic tegen Dundee United zijn ze nu al kampioen. Ex-Anderlechtspeler Kemar Roofe en ex-Genkie Inias Hagi vieren feest.

Gisteren wonnen de Rangers met 3-0 van St. Mirren. Onder de doelpuntenmakers was ook Ianis Hagi. De ex-Genkspeler kon de eindstand net na de rust al vastleggen. Celtic stond dus met één wedstrijd minder maar liefst 21 punten achter op de ploeg van Steven Gerrard. 

Als Celtic wou dat de Rangers nog geen kampioen waren dit weekend, moesten ze gaan winnen op het veld van Dundee United. Ze domineerden de hele wedstrijd, maar scoren lukte niet. De groen-witten konden 27 kansen versieren, maar dat bleek niet genoeg. De wedstrijd eindigde op 0-0 en zo was de 55e landstitel voor de Rangers een feit. 

9 jaar na faillissement 

Negen jaar geleden werden de Glasgow Rangers failliet verklaard. Onder de naam Rangers FC konden ze toch een doorstart maken, maar dat wel in vierde klasse. Nu, negen jaar later, staan ze weer helemaal bovenaan in Schotland. Ook Europees doen ze nog mee na het uitschakelen van Antwerp. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Scottish Premier League

Nieuwste reacties