Frank Vercauteren bejubelde zijn aanvallend trio: "Gouden Schoen, revelatie & topscorer samen dat zie je niet vaak!"
Bart De Vré vanuit Bosuilstadion
| 4 reacties

Vercauteren was tevreden over zijn aanvallend trio met Refaelov, Lamkel Zé en Mbokani

Frank Vercauteren bejubelde zijn aanvallend trio: "Gouden Schoen, revelatie & topscorer samen dat zie je niet vaak!"

Frank Vercauteren kon voor de eerste maal rekenen op zijn heilige Drievuldigheid vooraan. Ze hadden een voet in de 4 doelpunten van Antwerp

Het was de allereerste maal dit seizoen dat Antwerp kon rekenen op zijn heilige Drievuldigheid vooraan. De Israëlische, Congolese en Kameroense combinatie is er eentje om duimen en vingers af te likken. 

Zo was Refaelov met een penaltydoelpunt, assist en het slachtoffer bij de 2de penalty terug de Refaelov van een tijdje terug. Wetend dat Mbokani voor hem staat als punt in de aanval zorgt ervoor dat hij kan schakelen tussen het middenveld en de aanval.

Mbokani kreeg zijn eerste basisplaats sinds 17 januari van dit jaar. Hij heeft bijna twee maanden aan de kant gestaan vanwege een kuitblessure maar is helemaal terug. Bal bijhouden, doorkoppen en de verdediging bezighouden. Spijtig genoeg kon hij zich niet op het scorebord werken (Ilic pakte de penalty die hij mocht nemen) maar hij gaf dan wel de assist voor de 3-2. Het doelpunt dat de wedstrijd in de plooi legde. 

Tot slot is er nog Lamkel Zé. Met de terugkeer van Mbokani is hij niet meer genoodzaakt om te depanneren als diepe spits. Rond Mbokani zwerven en de flanken opzoeken is zijn lievelingspelletje en dat kon hij gisteren optimaal doen. Dit werd dan ook bekroond met een assist en een doelpunt. 

Gouden Schoen, revelatie & topscorer samen dat zie je niet vaak!

Vercauteren was dan ook zeer tevreden over de aanvallende weelde die hij ineens voorhanden heeft: "Kijk als ik in het begin van de week keek naar de opstelling die mogelijk aan de wedstrijd kon beginnen. Dan zag dat er immens goed uit. De Gouden Schoen, de revelatie en de topscorer bij hetzelfde team op het zelfde moment. Dat zie je niet vaak. Ze hebben vandaag bewezen dat ze belangrijk zijn. We hebben offensief echt wel iets laten zien vandaag. Ze waren niet alleen offensief belangrijk maar ook defensief!"

Teamprestatie

Vercauteren was vol lof over zijn aanvallend trio maar voegde daar toch nog iets aan toe: "Ze hebben met drie natuurlijk zeer goed gepresteerd. Daar ben ik dan ook zeer tevreden over maar het was ook gewoon een prima teamprestatie. Zowel verdedigend als aanvallend stond het goed vandaag. Natuurlijk zijn er zaken die we op bepaalde momenten anders hadden kunnen aanpakken. Dat is altijd zo maar ik vergeet ook niet dat we al na 20 minuten met een man minder stonden. Ik ben blij met de teamprestatie vandaag!"

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties