Tahith Chong trekt zijn oogjes open in Brugge: "Had ik nog nooit gezien"

Tahith Chong trekt zijn oogjes open in Brugge: "Had ik nog nooit gezien"

Volg Club Brugge nu via WhatsApp!

Tahith Chong is zich bij Club Brugge in sneltempo aan het aanpassen aan het Belgische voetbal, al is het maar de vraag of dat nog veel zin heeft richting toekomst.

Tevreden is Chong alvast nog niet over zijn prestaties bij Club Brugge. “Persoonlijk gaat het hier nog steeds met ups en downs. De ploeg helpt me enorm met het settelen, maar het is pushen tot het einde van het seizoen. Ik moet aan het ritme gewend raken: vijf, zes wedstrijden na mekaar spelen... dat deed ik nog niet eerder”, vertelt Chong aan Sport/Voetbalmagazine.

Want het Belgische voetbal zorgt geregeld voor verrassingen voor Chong. “Tegen Leuven maakte ik iets mee wat ik eerder nog nooit had gehad: man op man. Meestal staat er iemand in je zone, maar dit keer had ik een mannetje dat me overal volgde, ook wanneer ik van kant wisselde. De trainer had ons daarvoor ook verwittigd, maar zo overdreven had ik het niet verwacht. Ook daar leer je weer uit. Je moet je voetbalbrein aan het werk zetten en je afvragen: hoe kom ik hier uit los?’

Chong weet ook wat hij voor de nabije toekomst wil zien gebeuren. “Hier nog een jaar blijven, zou me stabiliteit kunnen geven, maar dat is iets voor later. Er is zover ik weet geen optie in de overeenkomst, dat moeten we straks bespreken met Manchester United. België bevalt me, Brugge ook, het is toch een beetje hetzelfde als Nederland. Ergens zit dat wel in mijn hoofd: dat door hier te blijven misschien iets meer stabiliteit kan komen, maar het is nu super moeilijk om daar al volledig op te focussen.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties