Simon Mignolet 10 jaar Rode Duivel: een overzicht

Jelle Ruts
| 0 reacties
Simon Mignolet 10 jaar Rode Duivel: een overzicht
Foto: © Photonews

Exact tien jaar geleden debuteerde Simon Mignolet voor de Rode Duivels. Sinds dien heeft Mignolet 29 keer gespeeld voor de Belgen: een overzicht.

Op 5 mei 2007 debuteerde Simon Mignolet op 19-jarige leeftijd in de Belgische eerste klasse. Trainer Peter Voets dropte hem bij Sint-Truiden in de basis tegen KAA Gent. Vier jaar later mocht Mignolet voor het eerst spelen bij de Rode Duivels. Bondscoach Georges Leekens liet de 23-jarige doelman starten tegen Oostenrijk in de kwalificatieronde voor het EK. De Belgen wonnen die wedstrijd met 0-2 dankzij twee doelpunten van Axel Witsel. Daarna stond Mignolet nog zeven keer onafgebroken onder de lat bij de Rode Duivels.

De Belgen brachten de EK-kwalificatie niet tot een goed einde. Dat was een teleurstelling voor de gehele selectie. Marc Wilmots volgde Georges Leekens op als bondscoach. In eerste instantie gaf Wilmots het vertrouwen aan Mignolet, die toen bij Sunderland aan de slag was. Na verloop van tijd kwam Thibaut Courtois toch onder de lat onder Wilmots. Courtois was vier jaar jonger dan Mignolet, maar had al redelijk wat bewezen bij Genk en Atletico Madrid. 

Courtois hield Mignolet op de bank

Courtois deed het geweldig bij de Belgen en zo bleef Mignolet heel vaak op de bank. Sinds 2011 speelde Mignolet slechts drie wedstrijden met inzet meer voor de Belgen. In de kwalificatiewedstrijden voor het EK 2016 tegen Andorra en Israël mocht Mignolet spelen omdat Courtois er niet bij was. Thibault Courtois had een blessure opgelopen aan de meniscus van zijn rechterknie. In november 2019 mocht Mignolet ook nog eens in doel staan. Hij speelde toen, ook weer in de kwalificatieronde voor het EK, tegen Cyprus op de laatste speeldag. De Belgen waren toen al geplaatst.

Voor de rest speelde Mignolet geen wedstrijden meer met inzet. De Club Brugge-doelman speelde enkel nog oefeninterlands en wedstrijden in de Nations League. Nog nooit speelde hij een wedstrijd in de kwalificatieronde voor een WK en ook op een groot toernooi bleef Simon Mignolet steeds op de bank. In de 29 wedstrijden die Mignolet gespeeld heeft voor de Duivels kreeg hij 31 doelpunten tegen, maar hield hij ook acht keer de nul.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

WK

Nieuwste reacties