UEFA heeft vraag van Roberto Martinez gehoord en komt met reactie

UEFA heeft vraag van Roberto Martinez gehoord en komt met reactie

Volg België nu via WhatsApp!

Bondscoach Roberto Martinez kaartte deze week aan dat het nuttig zou zijn om op het EK een selectie toe te laten van meer dan 23 spelers.

Roberto Martinez deed de oproep na het WK-kwalificatieduel tegen Wit-Rusland. Volgens de bondscoach is het voor de belasting van de spelers tijdens de coronapandemie, waarbij veel wedstrijden op korte tijd volgen, beter om de selecties ruimer te laten worden dan 23 spelers.

"Ikzelf en de Belgische bond steunen het idee om met selecties van bijvoorbeeld 26 spelers, en niet 23, naar het EK te gaan. Dan kun je een extra verdediger, middenvelder, aanvaller en eventueel doelman meepakken. We hebben dat al besproken met andere coaches, zoals die van Engeland en Italië. We hopen dat de UEFA erover nadenkt, naar analogie met de vijf wissels in plaats van drie", zei de bondscoach.

Woensdag liet de UEFA weten dat op het EK en op de Nations League Finals vijf wissels worden toegelaten. Donderdag bevestigde een woordvoerder dat de vraag om selecties uit te breiden overwogen wordt, maar dat er nog geen beslissing is.

Het EK begint op 11 juni, de selecties moeten tegen 1 juni bekendgemaakt worden.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

WK

Nieuwste reacties