Jacobs zag Defour zich op de kaart zetten en overschaduwt carrière: "Potentieel groter dan wat hij er heeft uitgehaald"
Kevin Vanbuggenhout
Kevin Vanbuggenhout
| 0 reacties

Jacobs vindt dat carrière van Defour nog grootser had kunnen zijn

Jacobs zag Defour zich op de kaart zetten en overschaduwt carrière: "Potentieel groter dan wat hij er heeft uitgehaald"
Foto: © photonews

Ariël Jacobs was technisch directeur bij Genk toen Steven Defour daar zijn eerste stapjes op het hoogste niveau zette. Jacobs is dus uitstekend geplaatst om in te schatten hoe goed Defour al was op die jonge leeftijd. En om diens carrière te overschouwen.

"Steven maakte meteen een beloftevolle indruk bij het tweede elftal van Genk", herinnert Jacobs zich tijdens zijn gesprek met Sporza. "René Vandereycken heeft niet lang getwijfeld om hem in de A-kern te nemen."Mensen dachten dat Defour door zijn kleine gestalte kracht zou tekortkomen, maar hij stond zeker zijn mannetje. Bovendien had hij ook technisch vermogen, vista en straalde hij passie uit."

Ook zijn persoonlijkheid bleef overeind tussen al die grote mannen. "Als 17-jarige kwam hij toen in een heel ervaren groep, maar hij heeft zijn plaats weten op te dringen door te tonen wat hij kon. Dat zou hem kenmerken in zijn carrière: hij bleef zichzelf, zonder zich al te veel vragen te stellen."

Rollercoaster

Dan kwam een eerste controversiële beslissing: zijn transfer van Genk naar Standard. "Dat was dramatisch, een rollercoaster, verbijsterend. Een overstap naar een Belgische concurrent ligt altijd gevoelig, maar Standard was als een donderslag bij heldere hemel. Hij werd aanbeden als een godenkind in Genk, maar dat was snel over and out."

"Defour heeft wel vaker beslissingen genomen op korte termijn, zoals zijn transfer naar Anderlecht", stelt Jacobs vast. "Misschien had zijn carrière er anders kunnen uitzien. Hij heeft veel bereikt in zijn carrière, maar er zat misschien meer in."

Beste Standard-middenveld

Ondanks de ophef over de transfer destijds was zijn Standard-periode natuurlijk buitengewoon succesvol. "Defour maakte met Witsel en Fellaini deel uit van het beste middenveld van Standard. Dat moest de ideale springplank zijn om hogerop te komen, maar misschien heeft de periode in Porto zijn ontwikkeling wat geremd."

defour witsel

Dit alles brengt Jacobs tot een slotconclusie over de carrière van Defour. "Hij had een loopbaan om je hoed voor af te doen. Zijn Gouden Schoen is daar al een voorbeeld van. Maar je blijft met het gevoel zitten dat het te weinig was. Zijn potentieel was groter dan wat hij eruit heeft gehaald."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties