Verheyen zou aankoopoptie op paars-witte huurspeler lichten: "Het is wel een speler waarvan Anderlecht nu weet wat hij kan"
Clint Vens
| 1 reacties

Gert Verheyen ziet wel wat in Majeed Ashimeru

Verheyen zou aankoopoptie op paars-witte huurspeler lichten: "Het is wel een speler waarvan Anderlecht nu weet wat hij kan"
Foto: © photonews

Peter Verbeke moest door de financieel precaire situatie bij paars-wit zich dit seizoen vooral beroepen op huurspelers. Voor enkele van hen kon de sportief manager van Anderlecht wel interessante aankoopopties op de kop tikken.

Majeed Ashimeru kwam afgelopen wintermercato over van RB Salzburg op huurbasis, maar kan na het seizoen definitief overgenomen worden voor 2,5 miljoen euro. De Ghanees liet al staaltjes van zijn kunnen zien in de zeges tegen Antwerp en Zulte Waregem. 

Bovendien lijkt het een speler die perfect past in het bewegings- en combinatievoetbal van Vincent Kompany. Gert Verheyen is alvast overtuigd van zijn potentieel. Dat liet hij weten bij Eleven Sports tijdens de wedstrijd tegen Club Brugge, waar Ashimeru nauwelijks uit de verf kwam.

"Het is wel een speler waarvan de club nu weet wat hij kan. Je kan altijd blijven op zoek gaan naar iets anders... Als vervanger van Sambi Lokonga? Ik vind het toch een heel andere speler inzake profiel. Dus in dat opzicht zou ik het vreemd vinden. Als verbindingsspeler vind ik hem goed, maar niet als speler die het spel op gang brengt zoals Lokonga."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties