Speler van het seizoen Ligue 1 is gekend
Jelle Ruts
| 4 reacties

Kylian Mbappé speler van het seizoen in de Ligue 1

Speler van het seizoen Ligue 1 is gekend

Kylian Mbappé speelde dit seizoen een belangrijke rol in het succes van PSG. Hij wordt dan ook beloond met de UNFP-trofee voor de beste speler van het seizoen.

Kylian Mbappé mag fier zijn op zijn seizoen. Hij werd dan ook beloond met de UNFP-trofee voor de beste speler van het seizoen in de Ligue 1. De Fransman domineerde de competitie. Zijn rivalen voor deze trofee waren ook niet de minste. Mbappé haalde het van Ben Yedder (Monaco), Depay (Lyon), Neymar (Paris SG) en Yilmaz (Lille).

UNFP staat voor Union Nationale des Footballeurs Professionnels. De winnaar van de trofee wordt bepaald door de spelers zelf. Hun stemmen worden geteld en dit jaar kreeg Mbappé de meeste. Even ter herinnering: de aanvaller van Paris Saint-Germain had de trofee in 2019 al gewonnen en volgt zichzelf dus op.

In 2020/2021 scoorde Kylian Mbappé 41 doelpunten in 46 wedstrijden over alle competities heen. Hij stelde zijn team in staat om de Coupe de France te winnen in de finale tegen AS Monaco. Vanavond kan PSG daar nog een tweede prijs bijdoen. Ze winnen de Ligue 1 als zij zelf winnen en Lille punten laat liggen.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Ligue 1

Nieuwste reacties