OH Leuven krijgt net als een echte topclub ook veldverwarming

Wietse De Smet
| 5 reacties
OH Leuven krijgt net als een echte topclub ook veldverwarming

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

De kwaliteit van de velden op de Jupiler Pro League laten soms te wensen over. Ook Oud-Heverlee Leuven kreeg veel kritiek te voorduren over de staat van hun veld. Nu krijgen ze aan Den Dreef veldverwarming, waardoor de grasmat onder elke weeromstandigheden goed zal kunnen liggen.

Die veldverwarming is nu bijna klaar, dat laat de Leuvense club zelf weten op hun website. “Liefst 33 kilometer aan verwarmingsbuizen gaan in de ondergrond en worden vervolgens verbonden met drie hoofdpijpen. Nadien komt er een laag van 15 centimeter puur zand op de ondergrondse verwarmingsbuizen.

“Dit huzarenstukje zou eind deze week afgerond zijn. Dankzij de veldverwarming zorgen we voor een eigen ecosysteem. Ook de bekabeling voor onder andere televisie en led boarding staat deze week nog op het programma, net als het plaatsen van zestien sproeiers langs het veld en acht sproeiers rond de middencirkel”

“Vanaf volgende week woensdag wordt dan de laatste laag van het veld gelegd. Die bestaat voor 90% uit zand en voor 10% uit aarde. Op 11 juni start het inzaaien van het gras. Idealiter krijgt dat gras een handvol weken de tijd om uit te groeien tot een fantastisch veld. De werken aan het terrein op Den Dreef liggen dus nog steeds mooi op schema”, klonk het bij OH Leuven op de website.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties