📷 Eriksen-update: speler kan zelfstandig praten en ademen!

Jelle Heyman
| 5 reacties
📷 Eriksen-update: speler kan zelfstandig praten en ademen!
Foto: © photonews

De hele voetbalwereld keek in shock toe naar Christian Eriksen die neerzeeg op het voetbalveld tijdens Denemarken-Finland.

Eriksen kreeg tijdens de wedstrijd een hartstilstand en zeeg neer zonder contact met een andere speler. De Deense middenvelder en ploegmaat van Romelu Lukaku werd lang gereanimeerd op het veld, afgeschermd door zijn Deense ploegmaats.

Volgens verschillende Deense media werd Eriksen afgevoerd met een ambulance maar loeiden de sirenes van de ziekenhuiswagen niet. Daar zagen velen een negatief signaal in, maar één welbepaalde foto lijkt nu toch hoop te geven.

Want van alle aanwezige fotografen en ondanks het afschermen van de speler en brancard, is één fotograaf er toch in geslaagd om een glimp op te vangen van de speler. Op die foto zien we een Eriksen die bij bewustzijn is en zich over het voorhoofd wrijft.

Update: 19u30

De UEFA heeft online gecommuniceerd dat de situatie van Eriksen ondertussen stabiel is in het ziekenhuis:

Update 20u

Eriksens zaakwaarnemer Martin Schoofs heeft aan de Nederlandse media laten weten dat de speler zelfstandig kan ademen en zelfs kan praten. De UEFA en de Deense voetbalbond bevestigen nogmaals dat de speler gestabiliseerd is. Ook de vriendin van Eriksen, die even te zien was tijdens de tv-uitzending, is aanwezig in het ziekenhuis. 

Uit een snelle rekensom kunnen we afleiden dat Eriksen binnen de twee minuten na het neerzakken gereanimeerd werd op het veld.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties