Barcelona heeft groot probleem: Catalanen mogen Depay, Agüero, Garcia en Messi niet inschrijven

Barcelona heeft groot probleem: Catalanen mogen Depay, Agüero, Garcia en Messi niet inschrijven
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Barcelona staat al een tijdje onder toezicht en heeft nu ook een probleem gecreëerd dat dringend opgelost moet worden. Ze hebben de opgelegde salarislimiet al ver overschreden en mogen dus geen nieuwe spelers inschrijven.

Het verleden heeft Barça al een tijdje ingehaald. Onder voormalig voorzitter Josep Bartomeu werden er megalonen uitgedeeld en de salarislasten liepen op tot astronomische proporties. De club moet nu eerst een aantal grootverdieners van de hand doen om in totaal 200 miljoen op de loonlast te besparen.

Als gevolg van de regelgeving in LaLiga mag Barcelona op dit moment geen nieuwe spelers registeren, weet Goal. Dat betekent dat de aanwinsten Sergio Agüero, Memphis Depay, Eric García en Emerson Royal niet kunnen worden ingeschreven voor de competitie.

Drie grootverdieners moeten absoluut weg

Het contract van Lionel Messi is intussen ook afgelopen, maar de club heeft er 100 procent vertrouwen in dat hij een nieuw contract zal tekenen. Maar ook dat vormt een probleem, want hij geldt dan ook als nieuwe speler.

Er werden al vier spelers van de hand gedaan, goed voor een besparing van 25 miljoen euro. Maar de grote besparingen moeten er komen door de verkoop van het drietal Samuel Umtiti, Miralem Pjanic en Philippe Coutinho.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

La Liga

Nieuwste reacties